Сили оборони завдали ударів по підводному човну та комплексу С-400 у Криму, - Генштаб

Сили оборони завдали ударів по підводному човну та комплексу С-400 у Криму, - Генштаб

Сили оборони України завдали ударів по російському підводному човну та зенітному ракетному комплексу С-400 на тимчасово окупованій території Криму.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ. 

За підтвердженою інформацією, 2 серпня підрозділи ракетних військ у співпраці з Військово-Морськими Силами Збройних Сил України пошкодили чотири пускові установки ЗРК “Тріумф”.

У порту Севастополя було уражено підводний човен чорноморського флоту рф “Ростов-на-Дону”, який затонув на місці. Підводний човен Б-237 “Ростов-на-Дону” (клас Kilo) здатен використовувати ракети “Калібр” і був введений в експлуатацію 26 грудня 2014 року.

13 вересня 2023 року українська ракетна атака завдала значних ушкоджень судну, після чого проводився його ремонт і випробування в акваторії Севастополя. Вартість підводного човна оцінюється у 300 мільйонів доларів.

“Знищення “Ростов-на-Дону” черговий раз доводить, що для російського флоту немає безпечного місця в українських територіальних водах Чорного моря”, - йдеться у повідомленні. 

Як писали “Ми-Україна” раніше, обстановка на Харківщині ускладнюється, росіяни активізують бойові пости та збільшують особовий склад уздовж україно-російського кордону, що може свідчити про підготовку до наступу.

Головне