Шпигувала за військовими прямо зі своєї квартири: СБУ затримала у Слов’янську інформаторку рф

Шпигувала за військовими прямо зі своєї квартири: СБУ затримала у Слов’янську інформаторку рф

У місті Слов’янськ на Донеччині затримали жінку, яка допомагала російським окупантам завдавати удари по Силах оборони в регіоні. Про це повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

"Контррозвідка Служби безпеки затримала ще одну ворожу коригувальницю на Донеччині. Зловмисниця намагалась виявити у Слов’янську локації Сил оборони України та навести по них російські удари. Найбільше ворога цікавили маршрути переміщення артилерії ЗСУ, у тому числі реактивних систем залпового вогню, які задіяні у контрнаступі під Бахмутом", - йдеться у повідомленні.

Жінка слідкувала за переміщенням українських військових прямо зі своєї квартири, де вона облаштувала своєрідний "спостережний пункт".

Інформацію про переміщення українських військових зрадниця передавала на один з прокремлівських Telegram-каналів, яким керують представники російських спецслужб.

СБУ повідомила жінці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ). Наразі вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу. Зловмисниці загрожує до 8 років ув'язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Дніпрі правоохоронці затримали та повідомили про підозру у держзраді місцевому жителю. Він збирав дані для росіян та коригував ракетні удари по об’єктах критичної інфраструктури у місті.

Головне