СБУ затримала зрадників, які "зливали" бази ЗСУ під час окупації Херсона

СБУ затримала зрадників, які

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) викрили двох зрадників, які "ділилися" з окупантами адресами конспіративних баз Сил спеціальних операцій ЗСУ під час окупації Херсона. Затриманим російським агентам повідомили про підозру у держзраді, нині вони знаходяться під вартою в очікуванні суду, інформує пресслужба відомства. 

Одного із затриманих - місцевого жителя Херсона, бійці ЗСУ залучали до виконання завдань, а він потай перейшов на бік російських окупантів.

У червні минулого року він "злив" представникам фсб адресу конспіративної квартири українських ССО в окупованому обласному центрі. Також розкрив ворогу місця перебування спецпризначенців ЗСУ на території міста. В результаті - кілька військовослужбовців та їхні родини опинились у полоні. 

Іншим фігурантом є контрактник однієї з бригад ЗСУ. У червні минулого року він потрапив у полон та передав ФСБ адресу рідного брата - командира своєї бойової групи, якого потім взяли в полон. Ба більше, противнику він здав також і дані та про місця дислокації та бойові завдання свого підрозділу.

Як писав "Ми-Україна" раніше, днями СБУ викрила посадовця-колаборанта зі звільненого Херсона. Під час окупації він був охоронцем однієї з катівень, де тримали українців.

Головне