СБУ затримала у Києві ділків, які намагалися дати полковнику Служби безпеки $1 млн хабаря

СБУ затримала у Києві ділків, які намагалися дати полковнику Служби безпеки $1 млн хабаря

Служба безпеки України затримала у Києві зловмисників, які намагалися дати 1 млн доларів хабаря офіцеру Головного слідчого управління СБУ. За ці гроші ділки вимагали від посадовця допомогти їм у рейдерському захопленні видобувної компанії, яка володіє одним з найбільших кар’єрів у Вінницькій області.

За даними слідства, співробітник СБУ повинен був безпідставно зареєструвати кримінальне провадження проти цієї компанії.

"Після відкриття "справи" рейдери планували під виглядом понятих взяти участь в обшуках на території компанії, щоб оцінити її технологічні потужності. У подальшому вони розраховували заволодіти майном підприємства. І для цього просили додаткового сприяння посадовця СБУ.

Втім, про отриману "пропозицію" полковник української спецслужби одразу доповів своєму керівництву", - йдеться у повідомленні.

СБУ затримала відразу чотирьох фігурантів справи. Затримання провели "на гарячому" - при спробі передачі першої частини хабаря в одному із ресторанів у Києві.

За місцями проживання затриманих та у їхніх автомобілях було проведено обшуки. Правоохоронці виявили комп’ютерну техніку, мобільні телефони та чорнові записи із доказами оборудки.

Фігурантам справи було оголошено підозри відповідно до ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Нині вирішується питання про обрання їм запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення та конфіскація майна.

Як повідомляли "Ми-Україна", на Харківщині співробітник правоохоронних органів намагався "заробити" 100 тисяч доларів на справі про колаборантів.

Головне