СБУ затримала мера, який займався рекетом на Одещині

СБУ затримала мера, який займався рекетом на Одещині

Служба безпеки України та Національна поліція затримали мера Білгород-Дністровського Віталія Граждана, який займався рекетом на Одещині. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Силовики нейтралізували злочинне угруповання, яке тероризувало місцевих жителів. Зловмисники силою змусили власницю рекреаційного об’єкта відмовитися від 50% корпоративних прав на нього. Потім вони призначили на базу відпочинку "свого" директора, який почав шукати покупців на комплекс. 

Коли покупці знайшлися, учасники злочинного угруповання збиралися "віджати" у власниці решту 50% корпоративних прав. У разі відмови погрожували облити жінку кислотою.

"Для реалізації оборудки мер залучив знайомого адвоката, реєстраторів та нотаріусів, які мали переоформити турбазу на покупців", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали Граждана, коли він отримував 30 тисяч доларів завдатку. 

Чиновнику повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 189 КК України (організація вимагання передачі права на майно з погрозою насильства над потерпілим, вчинене за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану). Учасникам групи загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Нагадаємо, що Служба безпеки України заочно оголосила підозру колишньому очільнику головного управління автодоріг Нижньогородської області рф Володимиру Тужиліну, який наразі обіймає посаду “міністра транспорту ДНР”.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України затримала 55-річного керівника однієї з районних організацій міської “Спілки ветеранів Афганістану”, який добровільно співпрацював з рф під час тимчасової окупації Херсона.

Головне