СБУ викрила мережу прокремлівських агітаторів, які закликали до відновлення СРСР

СБУ викрила мережу прокремлівських агітаторів, які закликали до відновлення СРСР

Служба безпеки України викрила та затримала групу осіб, що активно просували пропагандистську риторику на користь росії та закликали до відновлення СРСР. 

Про це повідомляє СБУ у Telegram. 

Затримані просували свої ідеї через різні онлайн-платформи, зокрема, YouTube та соцмережі, спрямовуючи їх до українських користувачів.

У проведенні інформаційних диверсій вони використовували різноманітні псевдоніми та створювали десятки фіктивних профілів. Переважна частина аудиторії цих ресурсів становили мешканці росії. 

У Києві затримана місцева жителька, яка активно вихваляла Путіна та війну росії проти України. Вона виступала як пропагандистка, публікуючи антиукраїнські дописи на анонімній сторінці в TikTok.

На Миколаївщині затримали очільника підпільної організації "молода гвардія більшовиків-ленінців”, якою керувала російська розвідка, вона планувала та координувала дії групи, що спрямовувала свою діяльність на поширення проросійської пропаганди.

На Дніпропетровщині затримали YouTube блогера який співпрацював з командуванням Південного військового округу росії та отримував завдання на створення провокаційних відеоматеріалів. Він спрямував свою діяльність на дискредитацію Збройних Сил України та розповсюдження фейків про ситуацію на фронті.

У Харкові затримали прихильника радянської ідеології, у ягого YouTube-канал став майданчиком для просування радянського режиму та комуністичної символіки. 

СБУ продовжує активно розслідувати ці справи з метою припинення діяльності пропагандистів та притягнення їх до відповідальності перед законом.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, Служба безпеки України викрила зрадника, який передавав російським окупантам дані про оборону Харкова.

Головне