СБУ повідомила про підозру трьом екс-нардепам від "Партії регіонів"

СБУ повідомила про підозру трьом екс-нардепам від

Служба безпеки України повідомила про підозри трьом колишнім народним депутатам від Партії регіонів - Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову. Вони сприяли росії у веденні агресивної війни проти України.

Про це пише прес-служба СБУ.

Наразі екс-нардепи переховуються від правосуддя на території країни-агресора – росії.

Всім трьом закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану.

Слідчі з’ясували, що Олег Царьов співпрацював з керівництвом Міноборони РФ після початку повномасштабного вторгнення та передавав росіянам інформацію про наслідки ворожих повітряних ударів по території України.

"Саме він передав окупантам детальні відомості про результати ракетного обстрілу Кременчуцького нафтопереробного заводу. Цю інформацію Царьов отримав від ще одного "регіонала» – Дмитра Святаша", - уточнили в СБУ.

За даними слідства, після 24 лютого минулого року Святаш активно виступав на підтримку Росії, за що Кремль розглядав його як потенційного окупаційного голову Харківської області.

"Цей фігурант передавав загарбникам інформацію про озброєння, час та напрямки руху підрозділів Сил оборони по території регіону. Розвіддані зрадник отримував через свої "партійні" зв’язки на території Харківської області", - йдеться у повідомленні.

Ще один підозрюваний - колишній нардеп-регіонал Ігор Марков - регулярно виправдовує збройну агресію рф  проти України. 

Слідчі СБУ додатково кваліфікували злочинні дії Маркова за ще двома статтями Кримінального кодексу України: пропаганда війни та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників.

В СБУ нагадали, що вже повідомляли цим фігурантам про підозру у вчиненні інших злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, в Одесі чоловік вбив людину, яка прихистила його на комендантську годину.

Головне