СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

СБУ обіграла російські спецслужби по всіх ключових напрямках, - Василь Малюк

Від початку повномасштабного вторгнення, Служба безпеки України  посилила напрям контррозвідки, щоб "переграти" російські спецслужби. Про це повідомив голова відомства Василь Малюк.

Лише за минулий рік СБУ викрила 47 російських агентурних мереж, до яких у тому числі були залучені і окремі народні депутати, і представники Сил оборони.

Він навів кілька прикладів:

СБУ затримала групу молодиків у Київській області, які проходили курси операторів бойових дронів і готували диверсію зі знищення системи Patriot за завданням фсб рф;

Також мережу на Одещині, яка збирала й передавала ворогу дані для ракетних обстрілів. Її куратора вдалося витягнути з Придністров’я в Україну і затримати, а тепер він дає викривальні покази щодо інших учасників.

Окремо було викриття агентурної мережі, до якої входили представники розвідспільноти – колишні співробітники ГУР, СЗР і чинний на той момент офіцер СБУ.

Також він зазначив, що лише 20% контррозвідувальної діяльності СБУ – це викриття агентурних мереж і виконання необхідних процесуальних дій, пов’язаних із досудовим слідством і підготовкою обвинувальних актів. 

Нагадаємо, українські військові 3 ОШБр під Авдіївкою на Донеччині знищили батальйон окупантів. Про це повідомили в пресслужбі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Україна і Данія підписали меморандум про співпрацю в сфері оборонних закупівель. Про це повідомило Міноборони України.

Головне