Росіяни за ніч п’ять разів обстріляли Нікопольський район (фото)

Росіяни за ніч п’ять разів обстріляли Нікопольський район (фото)

російські війська з 3 на 4 серпня п’ять разів обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області. Унаслідок цього є постраждалі цивільні.

Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Під обстріл росіян потрапили Червоногригорівська та Мирівська громади.

"Постраждали двоє мешканців Нікополя. Серед них 85-річна жінка і 35-річний чоловік. Їм надана необхідна допомога. Лікуватимуться вдома. У місті понівечені понад два десятки приватних будинків, легковий автомобіль і дві вантажівки. Пошкоджені й декілька сонячних панелей, теплиці, три газопроводи та дві лінії електропередач. Побиті десять господарчих споруд, ще дві – знищені", – розповів він.

Нагадаємо, протягом минулої доби росіяни 53 рази обстрілювали Херсонську область, випустивши 241 снаряд з мінометів, артилерії, “Градів”, танків, БпЛА та авіації.

В результаті обстрілів дев’ять людей отримати поранення. По самому Херсону ворог випустив 42 снаряди.

“російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію та будівлю церкви, територію парку, будівлю релігійного закладу, кінотеатру, об’єкт інфраструктури, торгівельний центр, територію медичного закладу та будівлі пенітенціарної установи у Херсоні”, – написав голова ОВА Олександр Прокудін у Теlegram. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти змушують працівників ЗАЕС оформлювати паспорти рф.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.