Росіяни створюють в окупації фейкові журналістські організації, - Центр нацспротиву

Росіяни створюють в окупації фейкові журналістські організації, - Центр нацспротиву

Російські окупаційні війська створює фейкові журналістські організації, зокрема і так званий осередок "союзу журналістів росії" в тимчасово захоплених районах Запорізької області.

Про це повідомила прес-служба Центру національного спротиву.

"Це фейкове журналістське товариство, яке потрібно ворогу задля координації пропагандистів й створення ілюзії, що на ТОТ існують місцеві медіа. Очолив запорізький осередок росіянин Сергій Корабельніков з Омська", - йдеться в публікації.

Як зазначається, з початку окупації загарбники заявили про створення на захоплених територіях мережі так званих "нових медіа". Вони координуються самими ж росіянами. Обличчям "медіа" стали набрані з вулиці без досвіду роботи колаборанти.

"Координує пропагандистів на ТОТ росіянин Олександр Малькевич - наближена особа до Євгена Пригожина. Саме йому підконтрольні так звані телеканали "Таврія", "Маріуполь 24" і "За медіа", - додали в ЦНС.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, російські окупанти вивели з північного Криму свою техніку. Про це свідчать супутникові знімки, які наша кореспондентка проаналізувала разом з військовим експертом. Попри це ворог продовжує рити окопи та траншеї, вже дійшли до півдня. Протитанкові рови, перешкоди, мінні поля, окопи та траншеї – окупанти у Криму готуються до наступу ЗСУ.

Крім того, російські загарбники намагаються змінити етнічний склад на тимчасово окупованих ними територіях України.

"Це інструмент “імперії” використовується для того, щоб змінити етнічний склад та “розмити” будь-який прояв на супротив. Тому росіяни беруть представників інших етнічних груп з різних регіонів росії та примусово заселяють ними окуповані території", - розповіла Ганна Маляр.

Головне