Російського генерала, який віддавав накази про знищення міст на Луганщині, судитимуть в Україні

Російського генерала, який віддавав накази про знищення міст на Луганщині, судитимуть в Україні

Російського генерала, який віддавав накази про знищення міст на Луганщині, судитимуть в Україні. 

Прокурори Луганської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно генерал-лейтенанта рф, який очолив окупаційну армію так званої "лнр". Йому інкриміновано вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, які призвели до загибелі людей та інших тяжких наслідків, та ведення агресивної війни (ч. 3 ст. 110, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 437 КК України).

В Офісі генпрокурора повідомили, що під керівництвом цього генерала окупанти наносили масовані удари по житлу та об'єктах критичної інфраструктури. Обвинувальний акт щодо нього спрямували до суду.

"Обвинувачений безпосередньо віддавав накази бійцям "ЛНР" під час боїв за Рубіжне, Кремінну, Сєвєродонецьк, Лисичанськ та інші населені пункти Луганської області"

В ОГП не називали ім'я цього генерала, але мова йде про Еседуллу Абачева, який очолив війська "ЛНР" в 2022 році.

Як писали "Ми-Україна" раніше, вищий антикорупційний суд арештував майно міжнародного аеропорту "Одеса". 

Майно арештували з позбавленням права на його відчуження та розпорядження ним. Ідеться про будівлю старого терміналу,майно аеропорту у кількості 2 488 одиниць, корпоративні права компанії "Одеса Аеропорт Девелопмент" — це 75% прав на компанію "Міжнародний аеропорт "Одеса" та приміщення нового терміналу загальною площею 26 700 квадратних метрів.

Головне