Росіяни все частіше використовують хімречовини для атак на українських військових

Росіяни все частіше використовують хімречовини для атак на українських військових

Росіяни почали частіше застосовувати небезпечні хімічні речовини для атак на українських військових. Про це повідомили у Командуванні Сил підтримки Збройних сил України.

Згідно з оприлюдненою інформацією, протягом травня поточного року російські окупанти понад 700 разів застосували боєприпаси з вмістом небезпечних хімічних сполук.

"Протягом травня 2024 року групами радіаційної, хімічної, біологічної розвідки військ РХБ захисту Командування Сил підтримки Збройних Сил України зафіксовано та задокументовано 715 випадків застосування росіянами боєприпасів з вмістом небезпечних хімічних сполук, що на 271 випадок більше ніж в квітні. Основним засобом доставки є скиди гранат К-51 та РГ-ВО з БПЛА", - йдеться у повідомленні.

Крім того зазначається, що у період з 15 лютого 2023 року по 24 травня зафіксовано 2 698 застосувань небезпечних хімічних речовин російськими загарбниками.

"За вказаний період зафіксовано 1 385 випадків звернень військовослужбовців Збройних сил України до медичних закладів з симптомами хімічного ураження різного ступеню тяжкості, з яких лише у травні - 215", - йдеться у повідомленні.

Як відомо, застосування хімічної зброї або хімічних засобів боротьби є порушенням Конвенції про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї та про її знищення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти дедалі активніше застосовують хімічну зброю проти ЗСУ

Раніше "Ми-Україна" повідомляли, у Покровську через удари "Іскандерами" поранення отримали 40 осіб, з них троє дітей.

Головне