Росіяни вранці накрили "Градами" лікарню у Херсоні: в ОДА показали наслідки

Росіяни вранці накрили

Російські окупанти продовжують завдавати ударів по медичній інфраструктурі Херсонщини. Вранці 19 червня під обстріл потрапила одна з лікарень Херсона, по якій ворог випустив щонайменше три снаряди з реактивної системи залпового вогню "Град".

Як інформує Херсонська ОДА, внаслідок атаки було пошкоджено гараж зі "швидкими" та вибито вікна в одному з корпусів лікарні. Ніхто з медиків та пацієнтів не постраждав.

Загалом, протягом минулої доби російські війська обстрілювали та завдавали авіаударів по таких населених пунктах Херсонщини, як Бургунка, Михайлівка, Тягинка, Янтарне, Станіслав, Козацьке, Широка Балка, Львове, Ольгівка, Антонівка, Садове, Берислав, Херсон та інші. Противник цілив по житлових кварталах, пошкодивши багатоповерхівку, сім приватних будинків, навчальний заклад, завод, ферму, гаражі та приватні автомобілі. Через російську агресію двоє людей отримали поранення.

Нагадаємо, попри постійні обстріли з боку росіян, на Херсонщині тривають роботи з будівництва одразу чотирьох підземних медичних закладів, які забезпечать безпечні умови для лікування пацієнтів та роботи медичного персоналу. Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін розповів, що нині ведеться спорудження лікарні, пологового будинку, центру здачі крові та інфекційної лікарні. Усі ці об'єкти будуть оснащені необхідним обладнанням та операційними, щоб гарантувати надання якісної медичної допомоги навіть в умовах війни.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці армії рф вночі 19 червня завдали ураження по одному з об'єктів енергосистеми в центральному регіоні. Внаслідок удару було пошкоджено обладнання.

Головне