Росіяни вперше визнали, що утримують в полоні українську журналістку

Росіяни вперше визнали, що утримують в полоні українську журналістку

Росіяни визнали факт захоплення в полон української журналістки Вікторії Рощиної, про долю якої невідомо з літа 2023 року. Жінка зникла під час поїздки на підконтрольну армії рф територію. 

Офіційне підтвердження утримання Рощиної в полоні надало російське Міноборони. Відомство надіслало листа батьку бранки - Володимиру Рощину, який повідомив про нього Національній спілці журналістів України.

"За наявними відомостями, Рощина Вікторія Володимирівна, 6.10.1996 року народження, затримана і наразі перебуває на території російської федерації", – вказано у документі, датованому 17 квітням. 

Батьку полоненої лист надійшов 22 квітня, після чого звернувся до Міжнародного комітету Червоного хреста. У МКЧХ факт утримання жінки в полоні підтвердили, проте наголосили, що доступу до неї не мають. 

Рідні Рощиної також звертались до так званої окупаційної прокуратури міста Маріуполь із запитом стосовно справ проти жінки. У "відомстві" заявили про їх відсутніх. Звернення родичів бранки до російських уповноважених органів залишились без відповіді. 

Нагадаємо, днями у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими озвучили цифру жінок, яких росіяни утримують в полоні. При цьому у Штабі наголосили, що переважна більшість з них була затримана незаконно.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 27 травня стало відомо, що Україна змогла повернути з ТОТ Донеччини 11-річного хлопчика. За допомогою звернулась його мати, яка є військовослужбовицею та не бачила дитину більш як два роки, доки він перебував під Маріуполем.
 

Головне