З окупованої частини Донеччини вдалося повернути сина військової

З окупованої частини Донеччини вдалося повернути сина військової

Україна змогла повернути з ТОТ Донеччини 11-річного хлопчика. За допомогою звернулась його мати, яка є військовослужбовицею та не бачила дитину більш як два роки, інформує Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України. 

Дитина упродовж цього часу проживав під Маріуполем у своєї родички.

"Самотужки переправити дитину на контрольовану урядом України територію змоги не було. Жінка майже не сподівалася вирішити це питання, але в душі плекала надію на зустріч", - зауважили у відомстві.

За повернення хлопчика взялися представники Мінреінтеграції, співпрацюючи з громадською спілкою "Українська мережа за права дитини". Зараз мама з сином перебувають у безпеці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки українських жінок тримає у полоні росія

Нагадаємо, 23 травня в Офісі президента розповіли, що Україні вдалося повернути додому ще 13 дітей. Семеро з них були визволені з тимчасово окупованих території, шість інших - у межах реалізації програми Bring Kids Back UA.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 24 травня очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив про повернення шістьох дітей із тимчасово окупованої частини області - "вивезено три родини, в яких виховуються п'ять дівчаток та один хлопчик, віком від 1 до 9 років".

Головне