Росіяни продовжують спроби штурмів під Авдіївкою: в 59 ОМПБр розповіли про їхню тактику

Росіяни продовжують спроби штурмів під Авдіївкою: в 59 ОМПБр розповіли про їхню тактику

Військовослужбовці рф продовжують спроби штурмових дій на позиції ЗСУ за межами Авдіївки, після виходу українських захисників з міста. Успіхів у ворога немає, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" офіцер 59-ї окремої мотопіхотної бригади їм. Якова Гандзюка (59 ОМПБ) Сергій Цехоцький.

"За учорашній день було до 10 штурмів, сьогодні за ніч - була ще одна спроба піхотного штурму. До цього були спроби атакувати позиції ЗСУ за допомогою техніки. Це вони на тлі окупації Авдіївки хотіли як кажуть "на плечах" наступу зайти, але нічого в них не вийшло. Лінія фронту вирівнялась, це для нас краще, ніж було до цього", - розповів він. 

Військовий розповів, що українські воїни на позиціях оперативно реагують на вороді штурми, у росіян "нема шансів чогось досягти", оскільки кожен їхній рух фіксується.

"Як вони традиційно діють - вони під покровом ночі лізуть в свої нори і з самого ранку йдуть на передову позицію, де у них спостережні пункти і здідти намагаються наступати. Ми все бачимо, ми добре знаємо карту, слідкуємо за їхніми рухами і зустрічаємо їх гідно", - підкреслив Цехоцький. 

Нагадаємо, минулої доби під Авдіївкою ворог здійснив шість штурмових дій. В ОСУВ "Таврія" Авдіївський напрямок назвали найважливішим зараз. На Авдіївці ворог провів перегрупування і включає в дію нові підрозділи на підсилення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, заступник командира 3 ОШБр Максим Жорін розповів, що наразі ключовий напрямок зусиль росіян - Ласточкине, вони туди перекидають як особовий склад, так і техніку.

 

 

Головне