Росіяни атакували Запоріжжя 12 ракетами: сім будинків зруйновано, ще 35 - пошкоджено

Росіяни атакували Запоріжжя 12 ракетами: сім будинків зруйновано, ще 35 - пошкоджено

Одним з об'єктів масованого ракетного обстрілу по Україні, здійсненого ворогом 22 березня, стало Запоріжжя. Місто зазнало повітряного нападу із застосуванням 12 одиниць ракетного озброєння. 

"Попередньо сім будинків зруйновано, 35 - пошкоджено", - поінформував очільник місцевої ОВА Іван Федоров. 

Також відомо про постраждалих внаслідок атаки, їхня точна кількість встановлюється. 

Постраждала від атаки і Запорізька АЕС, що поруч з Енергодаром. 

"Запорізька АЕС знову на межі блекауту - під час масованої ракетної атаки на Україну о 5:10 ранку відключилася зовнішня повітряна лінія ПЛ-750кВ  "Дніпровська", - йдеться у повідомленні ОВА.

Таким чином, станція нині живиться від української енергосистеми лише за рахунок ЛЕП ПЛ-330кВ "Запорізька ТЕС - Феросплавна".

Нагадаємо, російська армія 22 березня влаштувала масштабний ракетний обстріл української енергетичної системи, завдавши удару зокрема і по найбільшій гідроелектростанції України - ДніпроГЕС. В "Укргідроенерго" заявили про наявність влучань однак наголосили на тому, що загрози прориву зараз немає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Міністерстві енергетики назвали сьогоднішню атаку наймасштабнішим ударом по енергетичній системі нашої країни за останній час.  При цьому ключова мета ворог полягала, як і торік, у тому, що б спричинити в системі потужний збій. Влучання по енергооб'єктах зафіксовані у Харкові, Кривому Розі, Сумській, Хмельницькій, Вінницькій, Запорізькій та інших областях. 

 

 

Головне