Росіяни атакували Україну ракетами та БПЛА: як відпрацювала ППО

Росіяни атакували Україну ракетами та БПЛА: як відпрацювала ППО

Російська окупаційна армія знову атакувала Україну ракетами та безпілотниками. Загалом було випущено три ракети та 25 ударних безпілотників "шахед" - усі цілі було збито.

Про це повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

У ніч на 20 серпня росія здійснила атаку на Україну, використавши дві балістичні ракети "Іскандер-М"/KN-23 з Воронезької області, крилату ракету "Іскандер-К" з Брянської області, керовані авіаційні ракети Х-59 з повітряного простору Курської та Запорізької областей, а також 25 ударних дронів Shahed (запуски проводилися з районів Приморсько-Ахтарська, Єйська і Курська).

Під час протиповітряного бою українська авіація, зенітні ракетні війська, мобільні вогневі групи Сил оборони України та підрозділи радіоелектронної боротьби знищили усі 28 повітряних цілей у Київській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Вінницькій, Хмельницькій, Кіровоградській, Сумській та Чернігівській областях.

Наслідки нічної атаки

 

  • На Миколаївщині сили протиповітряної оборони збили п'ять дронів типу "Shahed-136/131".
  • На Вінниччині вночі знищили 10 із 12 безпілотників, що перетнули повітряний простір області. Обійшлося без руйнувань і постраждалих.
  • У Тернопільській області через російську атаку спалахнула пожежа. На місці працюють рятувальники та поліція.
  • Над Дніпропетровщиною підрозділи ПвК "Схід" збили дві крилаті ракети та два ворожі дрони.
  • У Києві вночі росія атакувала дронами-камікадзе "Шахед", які знищила ППО. Під ранок було також збито крилаті ракети "Іскандер-К". У Києві жертв і руйнувань немає.

Як писав "Ми-Україна" раніше, розвідка США звинуватила Іран у хакерських атаках на штаби Трампа, Байдена і Гарріс.

Головне