росія призупинила обміни полоненими, щоб вплинути на українське суспільство

росія призупинила обміни полоненими, щоб вплинути на українське суспільство

росія призупинила обміни полоненими, щоб вплинути на українське суспільство. Про це повідомив представник Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко в коментарі "Суспільному".

Завили, що окупантам постійно висувають пропозиції, щодо обміну, там йде системна робота. Україні нема сенсу утримувати російських полонених.

"Намагаються переконати, що, мовляв, нічого не відбувається, дивіться! Але насправді робота іде, ми не сидимо, склавши руки, ми постійно працюємо для того, щоб організувати наступні обміни", — каже Яценко.

Нагадаємо, російському Ростові-на-Дону суд засудив українського військовополоненого Антона Чередника до 19 років у колонії суворого режиму. 

Суд визначив більший термін покарання для колишнього українського військового, ніж пропонувала прокуратура, а саме - 17 років у колонії. Рішення суду наразі не набрало чинності, і захист має намір подати апеляцію.

Як писали "Ми-Україна" раніше, що 31 жовтня Служба безпеки України висунула обвинувачення російській співачці Чичеріні, яка закликала українських військових здаватися у полон та погрожувала їм сибірськими концтаборами.

СБУ наголосила на тому, що Чичеріна підтримала військову агресію рф і загрожувала українським захисникам ув'язненням у російських концтаборах у Сибіру. Висловлювання Чичеріної були подальше розповсюджені російськими пропагандистами та пабліками терористичних організацій "Луганська та Донецька народних республік".

Головне