рф вже тиждень не виводить ракетоносії у Чорне море: в чому причина

рф вже тиждень не виводить ракетоносії у Чорне море: в чому причина

Армія російської федерації не виводить ракетоносії у Чорне море у зв’язку зі штормом. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомила очільниця об’єднаного пресцентру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Море продовжує штормити. Погода не збирається покращуватись у найближчі кілька днів точно. У зв'язку з цим корабельне угрупування ворога дуже згорнуте, компактне", - зазначила Гуменюк.

Вона додала, в Чорному морі перебувають лише патрульні російські кораблі, які відслідковують безпекову ситуацію навколо пункту базування Новоросійська. 

"У нашій зоні відповідальності не спостерігається виходу на рубежі ракетоносіїв уже протягом тижня. Вони перебувають у пунктах базування", - наголосила речниця.

Зазначається, що у зв'язку з погіршенням погодних умов росіяни в чотири рази скоротили наземні штурми. 

Нагадаємо, що в акваторії Чорного моря станом на ранок вівторка, 9 січня, службу несуть два російських кораблі. Судна, споряджені високоточним озброєнням відсутні.

В Азовському моря на сьогодні на бойовому чергуванні перебуває один корабель, носіїв "Калібрів" немає. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни тримають напоготові близько 40 "Калібрів", однак через негоду всі ракетоносії були заведені у пункти базування. 

Головне