рф поширює брехню про перехід льотчика ЗСУ на бік окупантів, – ГУР

рф поширює брехню про перехід льотчика ЗСУ на бік окупантів, – ГУР

Головне управління розвідки Міноборони України спростувало інформацію російської пропаганди про те, що льотчик Збройних сил України здійснив переліт на російську територію.

Про це заявив речник ГУР Андрій Юсов в коментарі для УП.

"Це запізніла російська ІПСО у відповідь на масову здачу в полон і перехід на бік України російських окупантів, зокрема офіцерів, а також пілотів з технікою", - заявив Юсов.

18 листопада одне з пропагандистських агентств рф повідомило, що за їхніми ствердженнями "чинний льотчик ЗСУ виконав перехід на російську територію". Цю інформацію, за їхніми словами, подав льотчик вертольота Ка-52 Олексій Воєвода, який і організував зазначений переліт.

Нагадаємо, ворожі Telegram-канали поширюють відео з вигаданою вуличною рекламою в Нью-Йорку, яка нібито закликає віддавати підтримку Ізраїлю, а не Україні.

У відеокліпі демонструється цифровий білборд, на якому фраза "разом з Україною" змінюється на текст "разом з Іраїлем", а кольори українського прапора перетворюються на кольори ізраїльського прапора. Це є фейком рф.

Рекламна компанія Clear Channel Outdoors, власник цифрового білборда, підтвердила, що реклама, показана на відео, ніколи не відображалася на цьому білборді.

Так противник хоче маніпулювати конфліктом на Близькому Сході, намагаючись просувати наратив, буцімто світова підтримка України переключилася на підтримку Ізраїлю.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, морська піхота підтвердила закріплення Сил оборони на лівому березі Дніпра на Херсонському напрямку, включно із бронетехнікою.

Головне