Режисер "Титаніка" 11 років тому попереджав про небезпеку екскурсій на затонулий корабель

Режисер

Відомий кінорежисер Джеймс Кемерон, який зняв стрічку "Титанік", неодноразово спускався на затонулий лайнер. пише Daily Mail.

За його словами,  у 2012 році він зазначив, що до судна спускатися небезпечно.

“Канадський режисер 33 занурення на дно Атлантичного океану, щоб зняти свій хіт 1997 року "Титанік", - йдеться в повідомленні.

Затонулий корабель знаходиться на глибині 3800 м приблизно за 600 км від узбережжя Ньюфаундленду.

Крім того, у 2012 році голлівудський режисер дав інтервʼю, у якому наголошував на небезпеці відвідин легендарного затонулого лайнера.

"Ви потрапите в одне з найбільш невблаганних місць на Землі. Це не так, що ви зможете викликати рятівників, щоб вони прийшли за вами", - зазначив Кемерон.

Від катастрофи його коментар привернув увагу через пошукову місію, яка шукає групу з п'яти зниклих туристів, які вирушили на огляд уламків "Титаніка".

Зазначається, що Кемерон вперше відвідав затонулий корабель у 1995 році на борту підводного апарату, щоб зняти кадри для фільму "Титанік".

"Я володів власними підводними човнами та керував ними, і майже знаю всіх у глибоководному світі за межами нафтового бізнесу", - інформує видання The Times. 

Паркс Стівенсон, який був технічним директором епічного фільму Кемерона 1997 року, заявив у понеділок, що побоюється, що зниклий підводний човен може стати великою трагедією.

"Незалежно від того, що ви можете прочитати найближчими годинами, все, що дійсно відомо на цей час, - це те, що зв’язок із підводним човном було втрачено, і це досить незвично, щоб виправдати найсерйознішу увагу", - зауважив технічний директор.

Як писав “Ми-Україна” раніше, підводний апарат “Титан”, який зник із екіпажем на борту в Атлантичному океані, мав запас кисню лише на 96 годин.

Головне