Путіна "знесуть" внутрішні еліти росії, - Маслов

Путіна

Засудження російського президента Володимира Путіна через міжнародний спецтрибунал призведе до того, що його "знесуть" свої ж внутрішні еліти росії. Це буде результатом пришвидшення деструктивних процесів рф.

Про це розповів голова Комітету Верховної Ради України з питань правової політики Денис Маслов в ефірі "Ми-Україна".

"Важливо, щоб нам утворили спецтрибунал саме з багатьма країнами світу, краще на підставі резолюції ООН. Якщо нас підтримає Генасамблея ООН чи більшість країн, і такий спецтрибунал видасть дозвіл на арешт таких військових злочинців, це буде означати, що вони ізольовані в своїй країні і декількох інших країнах. Це буде значити їх делегітимацію", - пояснив Маслов.

За його словами, навіть, якщо міжнародний трибунал не зможе притягнути Путіна до відповідальності фізично, це не кінець. Це навіть пришвидшить ті деструктивні внутрішні процеси, які уже є в рф і його "знесуть" внутрішні еліти.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Генеральний прокурор України Андрій Костін заявив, що Україна зробить усе можливе, щоб причетні до катастрофи рейсу MH17, були притягнуті до відповідальності. Саме президент рф віддав злочинний наказ про постачання озброєння угрупованням “ДНР” та “ЛНР”.

Андрій Костін також розповів, що спеціальний трибунал із притягнення до відповідальності військово-політичного керівництва росії може бути створений на підставі багатосторонньої міжнародної угоди або угоди між ООН та Україною. Також є інші механізми.

Депутат Європейського парламенту Пятрас Ауштрявічюс розповів, що існує безліч аргументів та причин для створення спецтрибуналу щодо злочину агресії росії проти України. Він висловив сподівання, що резолюція Європарламенту допоможе з практичними рішеннями.

Головне