Путін зібрався у Китай на перемовини із Сі Цзіньпіном: коли полетить

Путін зібрався у Китай на перемовини із Сі Цзіньпіном: коли полетить

Володимир Путін після так званих "виборів" в рф запланував здійснити свою першу закордонну поїздку та обрав для цього Китай. Про це від чотирьох власних джерел дізналось Reuters. 

У КНР російський диктатор має зустрітися з китайським лідером Сі Цзіньпіном, візит запланований на травень.

Один зі співрозмовників видання зазначив, що, ймовірно, подорож Путіна до Китаю станеться у другій половині травня.

Москва коментарів щодо запланованої поїздки свого лідера відмовилась, у Пекіні - на запит Reuters відповіді ще не надали. 

Як відомо, російський ЦВК, підвівши підсумки "волевиявлення" росіян на псевдовиборах,оголосив про перемогу Путіна із показником в 87,28%. В той час як західні країни одноголосно засудили електоральний процес у рф, заявивши, що той не мав нічого спільного ані зі свободою, ані зі справедливістю, низка країн - серед яких Китай, Індія та Північна Корея - вже встигли привітати диктатора з черговим "перепризначенням". 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибори Путіна: реакція світових лідерів на перемогу диктатора

Нагадаємо, посол Китайської народної республіки у Швейцарії Ван Шіхтін заявив, що Китай вивчає можливість своєї участі у прийдешньому Глобальному саміті миру, який відбудеться у Женеві навесні. Він наголосив на тому, що його країна завжди була прибічницею мирних перемовин. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, у січні Україна запросила президента Китаю Сі Цзіньпіна взяти участь у майбутньому "мирному саміті", який планується в Швейцарії і в якому мають брати участь світові лідери

Головне