Путін намагається взяти під свій контроль економіку Білорусі, - ISW

Путін намагається взяти під свій контроль економіку Білорусі, - ISW

Російський диктатор Володимир Путін планує встановити економічний контроль над Білоруссю. Про це свідчать дані, оприлюднені аналітиками Інституту вивчення війни (ISW).

На думку фахівців, на такі наміри Путіна вказують його заяви під час останніх зустрічей з самопроголошеним президентом Білорусі Олександром Лукашенко. Так, глава Кремля наголошував на важливості створення спільної для двох країн системи непрямих податків, посилення заходів щодо формування загальних стандартів для російських та білоруських промислових підприємств та уніфікацію торговельного законодавства Білорусі та рф.

Крім того Путін заявляв, що російські і білоруські чиновники активно працюють над заходами щодо імпортозаміщення.

Разом з тим росія та Білорусь і далі продовжують процес створення спільного ринку нафти та газу і розробляють угоду про формування єдиного ринку електроенергії.

"Таким чином Кремль, ймовірно, намагається максимально інтегрувати білоруську промислову базу до свого оборонного комплексу", - вважають аналітики ISW.

Нагадаємо, президент рф Володимир Путін заявив про намір розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі. Таким чином росія відреагувала на рішення Великої Британії дати Україні танкові снаряди зі збідненим ураном. Згодом у МЗС Білорусі заявили, що ядерна зброя рф на білоруській території є “вимушеним” кроком, до якого Мінськ підштовхнули загрози з боку НАТО.

Як повідомляли "Ми-Україна", білоруський дипломат Павло Латушко заявив, що білоруський режим провокує сусідів по усій ділянці своїх кордонів. Конфліктна ситуація може виникнути на білорусько-польській ділянці кордону через нелегальних мігрантів.

Головне