Путін їде в Китай: його зустріч із Сі Цзіньпіном відбудеться вже цього тижня

Путін їде в Китай: його зустріч із Сі Цзіньпіном відбудеться вже цього тижня

Російський диктатор Володимир Путін 16-17 травня перебуватиме з офіційним візитом в Китаї. Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані Кремля. 

Востаннє Путін зустрічався зі свої китайським колегою за лічені дні до того, як віддав наказ армії рф здійснити широкомасштабне вторгнення в Україну лютому 2022 року. Тоді лідери російського та китайського режимів оголосили про всеосяжне партнерство "без обмежень". 

71-річний Путін та 70-річний Сі Цзіньпін спільно братимуть в урочистому заході, приуроченому до 75-ої річниці від дня визнання СРСР Китайської Народної Республіки. Вони обговорюватимуть "весь спектр питань всебічного партнерства та стратегічного співробітництва", а також "визначать ключові напрями подальшого розвитку російсько-китайського практичного співробітництва, детально обміняються думками щодо найбільш актуальних міжнародних та регіональних проблем". 

Окрім перемовин з Сі Цзіньпіном Путін, як очікується, вестиме бесіди з китайським прем'єром Лі Цяном. Вони обговорюватимуть співпрацю сторін в галузях економіки та торгівлі. 

Як відомо, двостороння торгівля між рф та КНР, попри міжнародні санкції, за підсумками минулого року досягла своїх рекордних показників - понад 240 млрд доларів. Цей результат на 26,3% перевищує той, що був зафіксований у 2022 році. Так, у 2023 році країна-агресорка стала найбільшим постачальником сирої нафти до Китаю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін в гостях у Орбана: лідери говоритимуть про Україну, - Reuters

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон за підсумками візиту Сі Цзіньпіна в його країну заявив, що Китай взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу росії будь-якої зброї. На додачу влада КНР пообіцяла суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення країні-агресорці.

 

 

Головне