Сі Цзіньпін в гостях у Орбана: лідери говоритимуть про Україну, - Reuters

Сі Цзіньпін в гостях у Орбана: лідери говоритимуть про Україну, - Reuters

Лідер Китаю Сі Цзіньпін продовжує своє перше за сотанні п'ять років турне. Остання зупинка - Угорщина, де він вестиме перемовини з угорським прем'єром Віктором Орбаном. 

Як пише Reuters, ключовими темами стануть війна рф в Україні та спільна реалізація інфраструктурних проєктів. 

Китайський лідер прибув в Угорщину ввечері 8 травня, в аеропорту його особисто зустрів Орбан. До цього він побував у Франції та Сербії.

"Угорщина під керівництвом правого прем'єр-міністра Віктора Орбана стала важливим торговим та інвестиційним партнером Китаю, на відміну від інших країн ЄС, які розглядають можливість зниження залежності від другої за величиною економіки світу", - зазначає видання. 

Очікується, що за підсумками зустрічі Орбан та Сі Цзіньпін поставлять свої підписи під 16-18 новими угодами про співробітництво. Одна з них може стосуватися масштабного інфраструктурного проєкту у межах китайського проекту "Пояс і шлях".

Як відомо, Орбан взяв курс на зближення Угорщини з Китаєм одразу після приходу на посаду у 2010 році. За наступні років дружні політичні відносини розширились інвестиціями. Китайські компанії-виробники електрокарів та акумуляторів стали розміщувати свої виробничі потужності на угорській території. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, президент Франції Еммануель Макрон за підсумками візиту Сі Цзіньпіна в його країну заявив, що Китай взяв на себе зобов'язання утриматися від продажу росії будь-якої зброї. На додачу влада КНР пообіцяла суворо контролювати експорт товарів подвійного призначення країні-агресорці.

 
 

 


 
 

 

Головне