Прокурора на Київщині затримали на отриманні хабаря: генпрокурор відреагував

Прокурора на Київщині затримали на отриманні хабаря: генпрокурор відреагував

Прокурора Фастівської окружної прокуратури на Київщині затримали на отриманні хабаря. Він вимагав у підприємця 30 тис. доларів.

Про це повідомила пресслужба Офісу Генерального прокурора України в Telegram-каналі. Як зазначається, прокурори Офісу Генпрокурора спільно зі співробітниками ДБР та за оперативного супроводу СБУ затримали посадовця 3 жовтня.

Він, як вважає слідство, вимагав та одержав двома траншами від підприємця неправомірну вигоду в 30 тис. доларів за закриття кримінального провадження. Його затримали на отриманні другої частини хабаря в 15 тис. доларів. Отримавши неправомірну вигоду, працівник прокуратури висунув вимогу передати йому додаткові 15 тис. доларів.

За місцем проживання та роботи прокурора провели обшуки. Наразі йому готують повідомлення про підозру за фактом прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою (4 ст. 368 КК України). Йому загрожує до 12 років позбавлення волі.

"В Україні, що воює, та в Україні, яка переможе, немає місця корупції. Для тих, хто не зрозумів, повторюю: так, як раніше, вже не буде", - наголосив генпрокурор Андрій Костін на своїй сторінці в X.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, мера Сум Олександра Лисенка та директора Департаменту інфраструктури міської ради Олександра Журбу затримали на хабарі

Головне