Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження через погрози журналістам

Прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження через погрози журналістам

За фактом перешкоджання та погроз журналісту українського інтернет-видання розпочато кримінальне провадження за двома статтями Кримінального Кодексу. Про це повідомили у поліції Києва.

Видання "Українська правда" повідомило, що керівник відділу розслідувань Михайло Ткач та щонайменше 10 інших співробітників отримують погрози.

В прокуратурі відреагували на це та розпочали розслідування за двома статтями - перешкоджання журналістській діяльності та погроза вбивством чи насильством щодо журналіста.

"Згідно з оприлюдненим дописом, журналісту інтернет-видання після опублікованого ним сюжету почали надходити листи з погрозами. Крім того, невідомі намагалась зламати його інтернет-банкінг", — повідомляє поліція Києва.

В Офісі Генерального прокурора підтвердили, що за процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури м. Києва розпочато кримінальне провадження за заявою журналістів видання "Українська правда".

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон під час телефонної розмови з Володимиром Зеленським засудив посилення російських атак проти України. Про це йдеться в комюніке Єлисейського палацу за підсумками розмови двох президентів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, озброєні зловмисники 14 травня здійснили напад на тюремний конвой, який перевозив відомого французького наркобарона Мохамеда Амру, також відомого як "Муха". Останній втік разом із нападниками, інформує LBC.

Головне