Привласнення держкоштів на псевдоремонті військової техніки: чиновники підуть під суд

Привласнення держкоштів на псевдоремонті військової техніки: чиновники підуть під суд

У Києві викрили групу осіб, які зловживали службовим становищем та заволоділи бюджетними коштами, що призначалися на ремонт військової техніки. Про це повідомили у Бюро економічної безпеки.

Йдеться про заступника директора з виробництва ДП, начальника дільниці передпродажної підготовки Центру озброєння і військової техніки та директора приватного підприємства. Ці особи ще у 2019 році уклали угоду з Міністерством оборони про ремонт складових ЗРК С-300ПТ.

"Службові особи ДП внесли неправдиві відомості до офіційних документів, зокрема про необхідність придбання та отримання від приватного підприємства 17 спецприладів для проведення ремонту. Згодом закупівлю оформили документально та перерахували з рахунків ДП на рахунки приватного підприємства 1,5 млн грн. Щоб приховати такі дії, службові особи також внесли недостовірні дані до актів на списання товарно-матеріальних цінностей про використання спецприладів в межах проведення ремонту військової техніки для Міноборони", - йдеться у повідомленні.

Розслідування встановило, що жодних ремонтних робіт проведено а не було, а виділені на це кошти було привласнено та розподілено між учасниками групи. 

"Таким чином службові особи здійснили розтрату майже півтора мільйона гривень державних коштів", - наголосили у БЕБ.

Обвинувальний акт щодо службових осіб держпідприємства та приватного підприємства відповідно до ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 366, ч. 5 ст. 191 КК України скерували до суду.

Як повідомляли "Ми-Україна", працівники ДБР завершили досудове розслідування щодо двох правоохоронців з Сум. За даними Державного бюро розслідувань, чоловіки привласнили та продали майже 15 тисяч пачок цигарок з гуманітарної допомоги вартістю понад 1 млн гривень.

Головне