"Прильоти" по ПСГ: в Міненерго прокоментували стан газотранспортної системи після ударів

Окрім регулярних ударів по об'єктах генерації та розподілу електричної енергії російська армія також атакує і газотранспортну систему Україну, включно з підземними сховищами газу. Попри "прильоти" система працює цілісно, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" заступник голови Міненерго Микола Колісник.

"Газотранспортна система та ПСГ є стійкими, оскільки розраховані на значно більші проєктні потужності. Сама газотранспортна система є досить розгалуженою, а підземні сховища структурно складаються з дуже великої кількості підземних свердловин,а відтак газ залягає на досить низьких горизонтах. Таким чином дії ворога скоріше націлені на те, щоб поселити певний страх у іноземців та дестабілізувати ситуацію", - пояснив він. 

Колісник додав, що березневі атаки не вплинули на роботу газотранспортної системи - вона працює у штатному режимі виконуються всі заявки на відбір та подачу блакитного палива.  Міненерго детально вивчили структуру нещодавніх обстрілів та зробило відповідні висновки, щоб бути готовим до нових атак. 

"Ми маємо вісім базових сценаріїв за нульового транзиту, який ми презентували європейським замовникам послуг - нерезидентам, трейдерам та суміжним операторам. Ми показали, що наша система є стійкою з технічної точки зору", - зауважив заступник міністра.

Як писав "Ми-Україна" раніше, військовослужбовці рф не припинять завдавати ударів по паливно-енергетичному комплексу Україні. Ворог вночі 31 березня вкотре атакував один з газових об'єктів на заході країни. 24 березня агресор завдав руйнувань інфраструктурі одного з українських підземних сховищ газу. Ще одна атака на об'єкти "Нафтогазу" відбулась 29 березня.

 

Головне