Президент ПАРЄ: Ми зробимо все можливе, щоб закінчити війну росії в Україні

Президент ПАРЄ: Ми зробимо все можливе, щоб закінчити війну росії в Україні

Європа зробить все можливе, щоб допомогти Україні закінчити розв’язану росією війну. Про це заявив президент Парламентської асамблеї Ради Європи Тіні Кокс в інтерв’ю Аллі Тулинській для каналу “Ми-Україна”.

"Дозвольте нам зробити усе можливе, щоб ви не почувалися одинокими в цій біді і ми разом могли скоріше закінчити цю війну. Кожен день війни ви втрачаєте своє майбутнє, а ваше майбутнє має бути нашою ключовою метою", - наголосив Кокс.

На його думку, росія повинна якомога швидше забиратися з України.

"Ця війна ніколи не повинна була початися і має якнайшвидше закінчитися. Ми завжди повинні бути зосереджені на тому, як закінчити цю війну. Адже кожного дня гинуть люди… Ми чітко даємо зрозуміти, що мир в Україні означає, що росія повинна залишити зі своїми військовими всю території країни без жодних умов та ультиматумів. Якщо ви вторглися в іншу країну, то відповідь на те, як це зупинити - це залишити її. Вам не місце в Україні, вас ніхто туди не запрошував, вас ніхто не чекав. Тому забирайтеся геть з України", - звернувся президент ПАРЄ до росіян.

Крім того він переконаний, що росія понесе покарання за все, що скоїла в Україні.

"Керівництво російської федерації від президента і парламенту до уряду та всі, хто несе відповідальність за ці злочини, будуть нести покарання… Повинен бути спеціальний трибунал для розгляду злочинів агресії російської федерації. Ніхто не може бути безкарний. Якщо порушити основоположне міжнародне право, вас доведеться притягнути до відповідальності", - резюмував Кокс.

Як повідомляли "Ми-Україна", президент ПАРЄ Тіні Кокс зізнався, що був готовий до повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Головне