Президент показав тренування українських пілотів на F-16

Президент показав тренування українських пілотів на F-16

Президент Володимир Зеленський опублікував кадри, на яких показано тренування українських льотчиків на американських багатоцільових винищувачах F-16 у Данії.

"Всі українці чекають на день, коли перші українські F-16 з’являться в нашому небі, коли посилять захист наших міст і громад та можливості наших Сил оборони України. У той час як наші пілоти й персонал продовжують навчання, я вдячний коаліції F-16, яка наближає цей день", - написав глава держави. 

Міноборони Данії напередодні, 22 лютого, анонсувало передачу Україні винищувачів вже влітку 2024 року. 

"Я поінформував погоджувальну комісію, що зараз ми працюємо над тим, щоб все пройшло гладко цього літа, коли ми очікуємо, що зможемо передати перші винищувачі F-16 Україні, якщо підготовка піде за планом", - сказав очільник оборонного відомства країни Троельс Лунд Поульсен.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Данія підписала з Україною угоду про "безпекові зобов'язання"

Нагадаємо, під час чергового засідання Ставки Верховного головнокомандувача, яке відбулось 22 лютого, президент Володимир Зеленський прослухав закриту доповідь щодо всього, що стосується сучасних західних винищувачів F-16. Зокрема, йшлось про їхню кількість у першій партії та терміни отримання, про підготовку інфраструктури та персоналу. Під час засідання учасники уточнили календар майбутнього продовження навчання пілотів, техніків та отримання наступних літаків.

Як писав "Ми-Україна" раніше, речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповів, якими ракетами будуть оснащені винищувачі F-16, що передадуть Україні.

Головне