Представники ООН виявили нові докази воєнних злочинів рф в Україні

Представники ООН виявили нові докази воєнних злочинів рф в Україні

Представники спеціальної слідчої комісії ООН виявили нові докази російських воєнних злочинів в Україні. Про це йдеться у звіті ООН.

Так, спецкомісія задокументувала докази того, що російські окупанти чинили в Україні сексуальне насильство, тортури та депортацію дітей. 

Також в ООН звинуватили росіян у вбивстві мирних жителів. Зокрема у звіті згадується російськи удар по багатоповерхівці в місті Умань Черкаської області, де загинули 24 мирних жителя, переважно жінки та діти.

Крім того представники ООН задокументували систематичні тортури російськими військовими на окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей.

"У розслідуваних випадках зловмисники в основному катували чоловіків, підозрюваних у передачі інформації українській владі або в іншій підтримці українських Збройних сил. Опитування жертв і свідків продемонстрували глибоку зневагу до людської гідності з боку російської влади за цих обставин. Свідки повідомляли про ситуації, коли тортури вчинялися з такою жорстокістю, що жертва помирала", - йдеться у звіті.

Разом з тим в ООН заявили і про виявлені випадки зґвалтувань та інших видів сексуального насильства, які вчинялися разом з додатковими актами насильства щодо жертв, включаючи жорстоке побиття, удушення, порізи, стрілянину біля голови жертви та умисне вбивство. 

В ООН наголосили, що задокументували передачу 31 дитини з України до росії і назвали ці незаконною депортацією, яка є воєнним злочином.

Як повідомляли "Ми-Україна", Служба безпеки України оголосила підозру ще 57 колаборантам, які допомагали росіянам під час окупації Херсонщини і катували людей.

Головне