ПрАТ "Київводоканал": Київ може залишитися без основного джерела постачання питної води

ПрАТ

Через забруднення річки Десна Київ може залишитися без основного джерела постачання питної води. Про це заявив заступник директора ПрАТ "Київводоканал" Володимир Костюк, інформує Telegram-канал "Ми-Україна".

Відомо, що Десна залишається основним джерелом водопостачання для очисних споруд Деснянських водопровідних станцій, і вода з неї становить 70% підготовленої питної води для мешканців Києва.

"Річка Десна залишається основним видом водопостачання для очисних споруд Деснянських водопровідних станцій і становить 70% підготовленої питної води для мешканців Києва. Альтернативи такому водозабору сьогодні немає. Його втрата призведе до серйозних наслідків й розбалансування системи водопостачання столиці", - зазначив він.

Костюк додав, що через забруднення Київ може відмовитись від водопостачання Деснянських водопровідних станцій.

"Забруднення річки Десна просувається. Ми стежимо й аналізуємо показники лабораторних досліджень багатьох організацій, які опікуються цим питанням. Водоканал двічі на тиждень бере проби у верхівʼях річки. На жаль, розбавлення цього забруднення так, як моделювали, не відбувається. Зараз забруднена вода спустилась нижче Чернігова", - наголосив заступник директора ПрАТ "Київводоканал".

Як повідомляли "Ми-Україна", ситуація з рухом забруднення річки Десна в напрямку Київщини залишається під контролем. Усі відповідні служби посилили моніторинг і контроль якості води, щоб запобігти можливому погіршенню ситуації. За останніми даними Укргідрометцентру, забруднена вода може досягти Київщини орієнтовно 14-16 вересня. 

Головне