ППО, ATACMS, F-16: Україна працює 24/7 з усіма партнерами щодо озброєння для України

ППО, ATACMS, F-16: Україна працює 24/7 з усіма партнерами щодо озброєння для України

Українська влада продовжує співпрацювати із союзниками та партнерами у питанні забезпечення нашої країни необхідним для протистояння ворогу озброєнням та військовою технікою. Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" розповіла пані посол України в США Оксана Маркарова.

Вона наголосила, що питання озброєння є пріоритетом №1.

"Ми працюємо над усіма спроможностями. Ми говоримо, що нам потрібно все – і ППО, і вся артилерійська техніка, і снаряди, і звичайно, ATACMS. Не забуваємо в тому числі і про F-16, тренування на яких триває, але це не тільки тренування, а і питання розгортання всієї спроможності", – заявила Маркарова.

Як відомо, пройшло вже майже через сім тижнів після того, як президент Джо Байден попросив у Конгресу 60 млрд доларів на поповнення запасів зброї та боєприпасів для Києва. У Білому домі попередили, що до кінця року може вичерпатися фінансування для постачання озброєння та техніки Україні. Сам Байден наголосив на тому, що можлива відмова від підтримки України з боку США є "абсолютним безумством". Радник американського лідера з нацбезпеки Джейк Салліван підкреслив. що "голосування проти підтримки України - це голосування за покращення стратегічної позиції Путіна".

Нагадаємо, напередодні, 5 грудня, до Сенату був внесений оприлюднила новий бюджетний запит на надання допомоги Україні та Ізраїлю, а також захисту кордону США з Мексикою. Документом передбачено збільшення суми допомоги за програмою закупівлі зброї для України — з $12 млрд до $13,5 млрд.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Британія оголосила про виділення нових 43 мільйонів євро гуманітарної фінансової допомоги для України.

 


 

Головне