Переворот в Нігері: повалений президент попросив допомоги у світової спільноти

Переворот в Нігері: повалений президент попросив допомоги у світової спільноти

Повалений президент Нігеру Мохамед Базум звернувся до США та міжнародної спільноти з проханням допомогти відновити конституційний порядок у країні.

Про це повідомляє Washington Post.

"У годину потреби я закликаю уряд США і всю міжнародну спільноту допомогти нам відновити конституційний порядок. Єдиний спосіб досягти суттєвого прогресу у боротьбі проти бідності та тероризму — разом боротися за наші спільні цінності, включаючи демократичний плюралізм та повагу до верховенства закону", - йдеться у дописі.

За його словами, у разі успіху перевороту наслідки можуть позначитися далеко за межами країни.

Нагадаємо, раніше нігерські солдати заявили на національному телебаченні про переворот в Нігері та усунення законно обраного президента Мохамеда Базума від влади. Зачитуючи заяву, полковник Амаду Абдраман, оточений офіцерами у військовій формі, сказав, що сили оборони та безпеки вирішили “покласти край режиму, через погіршення ситуації з безпекою та погане управління”.

Україна засудила державний переворот в Республіці Нігер. Відповідну заяву оприлюднило українське Міністерство закордонних справ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, тимчасово окупований Крим атакували безпілотники. За попередніми даними, було влучання у нафтобазу в районі міста Феодосія.

Головне