Португалія готова приєднатися до навчання українських пілотів на F-16

Португалія готова приєднатися до навчання українських пілотів на F-16

Португалія підтвердила готовність долучитися до навчання українських пілотів та інженерів на літаках F-16. Про це президент Володимир Зеленський заявив під час спільної пресконференції з Президентом Португалії Марсело Ребелу де Соуза. Про це повідомляє Telegram-канал "Ми-Україна".

“Португалія є учасницею нашої танкової і авіаційної коаліції. Сьогодні Португалія підтвердила готовність долучитися до підготовки українських пілотів та інженерного складу на літаках F-16”, - зазначив український президент.

Зеленський обговорив з президентом Португалії постачання Україні броньованої медичної техніки та обладнання для розмінування.

“Ми також обговорили можливості для розширення оборонного співробітництва, зокрема щодо постачання Україні броньованої медичної техніки та обладнання для розмінування”, – наголосив він.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський заявив, що Греція долучиться до країн, які тренуватимуть українських пілотів на винищувачах F-16.

Як писали “Ми-Україна” раніше, Сполучені Штати Америки готові навчати українських пілотів на винищувачах F-16, якщо європейські союзники не встигатимуть. 

Головне