Понад 50 тис. українців виїхали до Туреччини після початку повномасштабної війни, - посол

Понад 50 тис. українців виїхали до Туреччини після початку повномасштабної війни, - посол

Понад 50 тис. українців виїхали до Туреччини після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну 24 лютого 2022 року. Ще 38 тис. проживали там і до війни - як громада.

Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів Надзвичайний і Повноважний Посол України в Туреччині Василь Боднар. За його словами, більшість українців проживали в районах Анталії, Аланії, Анкари та Стамбула. Але окремі українські громадяни проживали в тих районах, які найбільше постраждали від землетрусів у понеділок, 6 лютого.

"Точно сказати кількість проживаючих ми не можемо, але з тої інформації, що ми маємо, це точно не тисячі (постраждалих внаслідок землетрусів українців - ред.), а може бути кілька сотень людей, які там проживали, мали сім'ї, або перемістилися у зв'язку з війною", - пояснив посол України в Туреччині.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Туреччині та Сирії сталися потужні землетруси ,які спричинили серйохні руйнування. Наразі кількість постраждалих від землетрусу в Туреччині перевищила 40 000 осіб. З-під завалів рятувальники дістали понад 8000 людей.

Василь Боднар також повідомляв, що посольство продовжує пошук українців в Туреччині після землетрусу 6 лютого. Наразі відновлено контакт із 74 українцями, ще 22 особи продовжують шукати.

Крім того, у Казахстані неподалік від міста Шимкента також зафіксували землетрус. Він був магнітудою 5,4. Інформація про постраждалих та руйнування не надходила.

Головне