Помер зірка "Гаррі Поттера" Майкл Гембон, який зіграв Альбуса Дамблдора

Помер зірка

У віці 82 років з життя пішов ірландський актор Майкл Гембон, який зіграв директора Гоґвортсу Альбуса Дамблдора у серії фільмів про Гаррі Поттера. Про це повідомила родина актора, пише Sky News.

"Ми спустошені втратою сера Майкла Гембона. Улюблений чоловік і батько мирно помер у лікарні разом зі своєю дружиною Енн і сином Фергусом після нападу пневмонії", - йдеться у заяві родини Гембона.

Майкл Гембон розпочав свою акторську кар’єру понад 60 років тому і був одним із перших членів Королівського національного театру. Він дебютував у постановці "Отелло" в Дубліні в 1962 році, а згодом приєднався до Національного театру в Лондоні та продовжив працювати на сценах Великобританії, Нью-Йорка та Німеччини. Також Гембон зіграв не одну роль. Найбільш відомі це роль французького детектива Жюля Мегре в серіалі "Мегре" та роль у серіалі BBC "Співаючий детектив".

Однак найбільша популярність до Майкла Гембона прийшла після того, як він зіграв у Гаррі Поттері. Він приєднався до серії фільмів про юного чаклуна з третьої частини, де замінив Річарда Гарріса.

Майкл Гембон неодноразово був номінантом таких премій як "Еммі", "Золотий глобус" та БАФТА.

Як повідомляли "Ми-Україна", у суботу, 23 вересня, у віці 76 років пішла з життя Ольга Кузьменко – мати Кузьми Скрябіна. Ольга Михайлівна Кузьменко була українською письменницею та освітянкою. 

Головне