Польща готова передати Україні 60 танків PT-91 та 14 Leopard, – Моравецький

Польща готова передати Україні 60 танків PT-91 та 14 Leopard, – Моравецький

Разом з обіцяними “Леопардами” Польща заявила про готовність скерувати в Україну ще 60 одиниць танків PT-91 Twardy. Про це розповів польський прем’єр Матеуш Моравецький телеканалу CTV News.

Він звернув увагу, що для України зараз дуже важливими є сучасні танки, враховуючи, що росія їх може мати від кількох до 15 тисяч.Чиновник нагадав, що саме Польща стала першою країною, яка дала Збройним Силам України танки. Варшава ще пів року тому надіслала Києву 250 своїх “Твардів”. 

“І якщо ми не хочемо, щоб Україна зазнала поразки, ми маємо бути дуже відкритими та сміливими у її підтримці... Якщо Україна, не дай Боже, не зможе захистити свій суверенітет і свободу, це означатиме лише перший крок у шаленій стратегії Кремля щодо відновлення російської імперії. Якщо Європа хоче мати стабільне та довгострокове зростання, стабільність та розвиток мирним шляхом, ми повинні відбити всі ці варварські атаки з боку росіян”, - наголосив він. 

Окремо, Моравецький висловив вдячність західним союзникам за їхнє рішення все ж передати Україні бойові танки та додав: “Краще пізно, ніж ніколи”. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, британська розвідка спростувала інформацію про нібито значне просування російського війська поблизу Вугледара на Донеччині та Оріхова на Запоріжчині.

Головне