Польща продовжила захист українців ще на рік

Польща продовжила захист українців ще на рік

Механізм тимчасового захисту продовжено ще на один рік – до 4 березня 2025 року. Про це йдеться у повідомленні на сайті уряду Польщі.

Таким чином, термін дії сертифікатів тимчасового захисту, виданих до цього часу, також розширено подібним чином.

Пресслужба польського уряду повідомила, що дію механізму тимчасового захисту продовжено до 4 березня 2025 року. Аналогічно продовжено і термін дії сертифікатів тимчасового захисту, виданих до цього часу.

"Особи, які отримали довідку про тимчасовий захист від Управління у справах іноземців із терміном дії 4 березня 2023 року, 4 вересня 2023 року або 4 березня 2024 року, не повинні подавати документи на отримання нових документів. Ці сертифікати будуть дійсні до 4 березня 2025 року", - йдеться у заяві.

Ухвала поки що не стосується безпосередньо українців. Мова йде лише про іноземців, які проживали в Україні і з різних причин не можуть повернутися до рідних країн. Зараз польський уряд працює над відповідними поправками до закону.

Термін дії сертифікатів тимчасового захисту, виданих до цього часу, відповідно, подовжено на цей же період.

Нагадаємо, армія рф атакувала Нікополь на Дніпропетровщині двома дронами-камікадзе, а дві громади району обстріляла з важкої артилерії. Про це повідомив керівник обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Норвегія виділила понад 190 млн доларів на виробництво артилерійських боєприпасів та збільшення своїх виробничих потужностей оборонної промисловості. Також країна має намір покрити певні потреби України.

Про це повідомила пресслужба норвезького уряду. Як зазначається, війна в Україні призвела до різкого зростання попиту на боєприпаси.

Головне