Подоляк про контрнаступ: Причина не в тому, що воювали не так, як казав Захід

Подоляк про контрнаступ: Причина не в тому, що воювали не так, як казав Захід

Радник керівник Офісу президента України Михайло Подоляк прокоментував контрнаступ Збройних сил України, зазначивши, що причиною цьогорічних результатів є не те, що ЗСУ воювали не так, як казав Захід.

Про це він розповів в інтерв'ю журналістці Наталії Мосейчук. За його словами, головне питання для контрнаступу - у кількості зброї та швидкості прийняття рішень.

"Треба було воювати так, як планував Генштаб чи Ставка Верховного Головнокомандувача з урахуванням того, що вони бачили по лінії фронту. Але питання відповідної кількості відповідних інструментів для конкретних видів війни. Просто швидкість прийняття рішень, їх треба було приймати раніше. І на початку 2023-го треба було прийняти рішення, які були прийняті сьогодні", - зазначив Михайло Подоляк.

Він також додав, що на сьогодні національні уряди країн ЄС - від Німеччини до Нідерландів, Швеції, Фінляндії, - суттєво збільшили саме військові пакети підтримки України.

Нагадаємо, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний прокоментував інформацію, яка раніше почала ширитися в ЗМІ, про підготовку до нового контрнаступу наступного року. Залужний заявив, що він не буде оприлюднювати жодні плани. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сили оборони України пройшли вже дві оборонні лінії, облаштовані російськими окупантами на фронті. Загалом у ворога їх три, розповів очільник українського оборонного відомства Рустем Умєров. Він наголосив, що в України є план стосовно визволення окупованих противником територій на прийдешній рік.

Головне