Плюс один заблокований КПП на кордоні з Польщею: які черги на сьогодні 

Плюс один заблокований КПП на кордоні з Польщею: які черги на сьогодні 

Польські страйкарі блокують чотири пункти перетину кордону з Україною - "Рава-Руська-Гребенне", "Краківець-Корчова", "Ягодин-Дорогуськ" та "Шегині-Медика". Станом на ранок 5 січня на території Польщі у бік України в черзі стоять близько 2000 вантажних транспортних засобів, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Він додав, що перед КПП "Медика", після вчорашнього відновлення блокування, нині стоїть близько 600 машин.

"Але якщо дивитися на пропускну спроможність та кількість оформлених вантажівок за вчора, то суттєвого зниження ше не відбулося. Блокувальники перебувають на певній відстані від кордону і, скоріше за все, всі ті транспортні засоби, які перебували між страйкарями та кордоном мали можливість перетнути кордону у бік  України", - зазначив він. 

Демченко спрогнозував, що зниження проїзду вантажівок варто очікувати від сьогодні.

Ще 1400 машин стоїть у чергах на решті трьох пунктах пропуску. Найменш інтенсивний рух на КПП "Ягодин", найбільше машин проїздить через "Краківець". 

Нагадаємо, 3 січня польська організація "Ошукане село" попередила про намір повторно перекрити пункт перетину "Медика-Шегині". Активісти зазначили, що протест продовжуватиметься через те, що їхні вимоги не були виконані. Вже 4 січня свої погрози фермери втілили у життя - рух пунктом пропуску "Медика - Шегині" блокуватиметься до 3 лютого. Страйкарі заявили, що пропускатимуть по три вантажних транспортних засоби на годину, гуманітарні вантажі, легковики та автобуси йтимуть без перешкод.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 4 січня голова Міністерства сільського господарства Польщі Чеслав Секерський оголосив, що заборона на експорт у Польщі аграрної продукції українського виробництва буде безстроковою і залишатиметься в силі до її скасування.

Головне