Польські фермери погрожують повторно заблокувати рух на КПП "Шегині"

Польські фермери погрожують повторно заблокувати рух на КПП

Польські аграрії заявили, що знову заблокують прикордонний пункт перетину "Медика – Шегині" на Львівщині. Це залежатиме від того, чи отримають вони письмові запевнення, що їхні вимоги будуть виконані, наголосив лідер протестувальників Роман Кондрув.

Як пише Polska Agencja Prasowa (PAP), остаточне рішення щодо блокування мітингарі приймуть 3 січня після перемовин із заступником міністра сільського господарства Стефаном Краєвським.

Кондрув підкреслив, що попри усні запевнення так і не отримав жодних гарантій у письмовій формі.

"Для нас важливо отримати гарантії того, що наші вимоги будуть виконані у письмовій формі. Якщо міністр не може нам надати таку гарантію хай її напише прем'єр-міністр", - заявив він. 

Він додав, що якщо розмова 3 січня бажаних результатів не дасть блокування кордону буде відновлене та зауважив, що "для цього все готове". 

Нагадаємо, фермери заблокували рух КПП "Медика – Шегині" 23 листопада. 24 грудня протестувальники зняли блокаду після того, як 23 числа до них завітав міністр сільського господарства Чеслав Сєкерський та запевнив, що усі вимоги будуть виконані. Йдеться про негайну реалізацію дотації на закупівлю кукурудзи, збереження рівня сільськогосподарського податку на поточному рівні та продовження надання кредитів ліквідності.

Як писав "Ми-Україна" раніше, на кордоні з Польщею перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску - "Ягодин — Дорогуськ", "Рава-Руська — Гребенне", "Краківець — Корчова".

 

Головне