Північна Корея знову відкрила вогонь в бік Південної: що відомо

Північна Корея знову відкрила вогонь в бік Південної: що відомо

Північнокорейські військові другий день тероризують Південну Корею артилерійськими обстрілами. У суботу, 6 січня, Збройні сили КНДР випустили понад 60 снарядів поблизу спірного морського кордону з південний сусідом, пише Nikkei Asia.

"Сили Північної Кореї провели артилерійський вогонь понад 60 снарядами з північно-західного району острова Йонпхьон сьогодні приблизно з 7 ранку до 8 ранку", - йдеться в заяві Об'єднаного комітету начальників штабів Сеул (JCS).

 У JCS вчергове "наполегливо закликали" Пхеньян припинити вчиняти дії, що загрожують миру на Корейському півострові.

Як відомо, 5 січня КНДР випустила понад 200 артилерійських снарядів в бік південнокорейських островів Пеннендо та Йонпхендо. До учора Востаннє вогонь по Йонпхендо Північна Корея відкривала у 2010 році. Тоді на острові внаслідок атаки загинуло четверо осіб, включно  двома цивільними.

Зазначається, що як вчора, так і сьогодні північнокорейські снаряди впали на території буферної зони, створеної в межах угоди про зниження напруженості між країнами від 2018 року. До слова, її було розірвано у листопаді 2023 року після того, як Північна Корея запустила супутник-шпигун.

Нагадаємо, днями лідер КНДР Кім Чен Ин заявив, що війна на Корейському півострові може спалахнути будь-якої миті. Він анонсував, що на тлі цього його країна у 2024 році нарощуватиме свій ядерний арсенал, виведе на орбіту додаткові супутники-шпигуни та будуватиме дрони військового призначення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Білий дім заявив, що армія рф днями застосувала балістичні ракети малої дальності, які отримала від північнокорейського режиму, для завдання ударів по Україні. За інформацією джерел видання Defence Express, аналіз уламків однієї з ракет, яка була застосована по Харкову 2 січня 2023 року, свідчить про застосування північнокорейської ракети KN-23.

Головне