Північна Корея мобілізувала 1,4 млн громадян для "священної війни"

Північна Корея мобілізувала 1,4 млн громадян для

У Північній Кореї відзвітували про мобілізацію 1,4 млн громадян, які палко бажають воювати у "священній війні".

Про це повідомляє Корейське центральне інформаційне агентство.

Агенство заявило, що 1,4 мільйона молодих громадян Північної Кореї за два дні подали заяви на вступ до Народної армії. Це відбулося на тлі "зростаючої напруженості через загрозу конфлікту з Південною Кореєю".

"Якщо почнеться війна, Південна Корея буде стерта з карти. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню", - йдеться у повідомленні.

Більшість "добровольців" є студентами університетів та робітниками великих промислових підприємств. Заявляється, що вони готові зі зброєю в руках захищати свою країну від будь-яких загроз.

Нагадаємо, Путін вніс до Держдуми на ратифікацію договір про всеосяжне стратегічне партнерство з Північною Кореєю. За даними Центру протидії дезінформації, ратифікація договору дозволить росії легалізувати та розширити військову співпрацю з КНДР.

Також, Президент Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея передає росії не тільки зброю, але й людей для роботи на російських заводах.

"В коаліції злочинців разом із Путіним станом на зараз уже є Північна Корея – родина Кім, яка тримає в рабстві більш ніж 20-мільйонну частину корейського народу. Наша розвідка фіксує не лише передачу зброї з Північної Кореї до росії, а й передачу людей. Це робітники для російських заводів – замість убитих на війні росіян. І особовий склад для російської армії", – заявив Зеленський.

Як повідомляли "Ми-Україна", керівник ЦПД Андрій Коваленко пояснив, що росія планує залучити військових з КНДР до війни в Україні, оскільки розуміє, що російські строковики не можуть воювати якісно.

Головне