Після удару по "Охматдиту" російський пілот перейшов на бік України, - ЗМІ

Після удару по

Після удару по київській дитячій лікарні “Охматдит” один з російських пілотів перейшов на бік України”. Про це заявив колишній радник Міноборони України Сергій Кузан в інтерв'ю The Telegraph.

З його слів, після авіаудару по столиці України, один із російських пілотів звернувся до українського чат-бота і передав секретні дані та іншу важливу інформацію.

Кузан додав, що йдеться про одного з пілотів російської 22-ї важкої бомбардувальної авіаційної дивізії, що базується на аеродромі "Енгельс”.

За словами Кузана, російський льотчик був шокований нападом армії рф на мирних жителів. Саме це підштовхнуло його до співпраці з українською розвідкою. 

Нагадаємо, 8 липня росія завдала один із найпотужніших за весь час ракетних ударів по столиці України. Зокрема, під атакою опинилася найбільша дитяча лікарня “Охматдит”. За даними командування українських Повітряних сил, російська армія випустила по українських містах, в тому числі по Києву 38 ракет різних типів.

Серед них гіперзвукові "Кинджал" і "Циркон", дві надзвукові Х-22, а також 14 крилатих ракет "Калібр", що росіяни запускали з кораблів і субмарин, та 13 крилатих ракет Х-101.

На території дитячої лікарні “Охмадит” під час російської атаки зруйнована енергетична інфраструктура, що забезпечували електропостачання медичного закладу. Також ворожий удар знищив корпус, в якому маленькі пацієнти проходили процедуру діалізу, пошкоджено "хірургічні, онкологічні, соматичні відділення, відділення інтенсивної терапії, радіології та променевої терапії, операційний блок, дві реанімації та єдина в країні онкогематологічна лабораторія". Українці та бізнес зібрали майже 800 млн гривень на відновлення лікарні.

Як писав “Ми-Україна” раніше, окупанти знову поширюють фейк про "зараження води" на Херсонщині.

 

 

Головне