Наслідки підриву Каховської ГЕС: під Одесою чотири людини потрапили в лікарню після вживання риби

Наслідки підриву Каховської ГЕС: під Одесою чотири людини потрапили в лікарню після вживання риби

В Одеській області протягом доби госпіталізували чотирьох жінок у стані середньої тяжкості. Одна з них - вагітна. Усі вони напередодні вживали рибу.

Про це заявили в Центрі екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Одеської області.

Відомо, що три пацієнтки поступили до медиків з області. Зокрема, пацієнтки поступили з Великомихайлівської громади, друга - з Кодимського району, третя - з селища Авангард. Ще одна жінка була госпіталізована з Одеси.

У лікарні їм діагностували гастроентероколіт, гострий ентероколіт і два випадки харчової токсикоінфекції, що були спровоковані вживанням у їжу риби.

Медики не виключають, що захворювання були спровоковані отруєною через підрив Каховської ГЕС рибою.

Варто зауважити, що в області діє правило, згідно з яким купатися і рибалити у відкритих водоймах не можна.

Нагадаємо, на дні Каховської ГЕС – яку напередодні підірвали російські окупанти – могло бути чимало небезпечних для здоров’я речовин. Вони  можуть опинитись у криницях та відкритих водоймах затоплених населених пунктів.

“Хімікати, збудники інфекційних хвороб із кладовищ, вбиралень, сміттєзвалищ можуть опинитися у криницях та відкритих водоймах на території, підтопленій внаслідок підриву ГЕС країною-терористкою”, – йдеться у повідомленні МОЗ.

В міністерстві розповіли правила, яких необхідно дотримуватися, щоб знизити ризик виникнення інфекційних захворювань на уражених територіях.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Австралія надасть Україні військову допомогу на $74 млн.

Головне