Росіяни мінують засіяні поля та дороги під Мелітополем, - ЦНС

Росіяни мінують засіяні поля та дороги під Мелітополем, - ЦНС

Російські військові продовжують мінувати окуповані території на півдні України. У Мелітопольському районі Запорізької області росіяни встановлюють міни на ґрунтових дорогах і засіяних полях.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За наявною інформацією, гусеничний мінний загороджувач ГМЗ-3, що мінує землю зі швидкістю 208 одиниць на хвилину, не одноразово вже був зафіксований у полях під Мелітополем.

"Дані дії з боку окупаційних військ в черговий раз ставлять під загрозу життя цивільних осіб, зокрема, пересування спеціальної техніки типу комбайн для обробки полів", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, російські загарбники завозять нову техніку та військових через тимчасово окуповані Мелітополь та Маріуполь.

“Поки на запорізькому фронті Сили Оборони України знищують ворога, окупанти завозять нову техніку й поки що живу силу через Мелітополь і Маріуполь”, – заявив міський голова Мелітополя Іван Федоров.

За його словами, мешканці Мелітополя помітили у місті позашляховик із написом “Шторм”. Мер зазначив, що це новий підрозділ Міноборони росії замість ПВК “Вагнера”. Крім того, у Мелітополі побільшало військових з Дагестану та Північної Осетії.

Федоров також розповів, що загарбники везуть важку техніку через Маріуполь на Запорізький напрямок. Водночас над пляжами Кирилівки та Бердянська низько літають бойові гвинтокрили російських військ.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, затриманий на хабарі голова Тернопільської облради вийшов на роботу.

Головне